Fedtfrysning CLATUU

BLIV RINGET OP OG HØR MERE OM VORES BEHANDLINGER

Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi dig op. Vi kontakter dig indenfor 1-2 hverdage.

Fedtfrysning – Alt du har brug for at vide

De to mest ofte stillede spørgsmål angående fedtfrysning er ”hvad er fedtfrysning?” og ”hvordan fungerer det?”.  Fedtfrysning er ny teknologi, hvor uønskede fedtdepoter kan fjernes fra kroppen uden brug af kirurgiske indgreb. Denne egenskab har gjort teknikken populær.

Hvad er fedtfrysning?

For at give et godt overblik, er dette det første spørgsmål der skal besvares.

Kort sagt er det en behandling, hvor uønskede fedtdepoter fjernes ved kraftig nedkøling.

Fedtcellerne vil ved lav temperatur krystallisere. Dette vil gøre at fedtcellerne dør, og vil blive nedbrudt og udskilt naturligt i kroppen. Nedbrydning og udskilning fra kroppen tager længere tid end selve behandlingen, og resultatet er derfor først tydeligt efter nogle måneder.

Den egenskab der tiltaler rigtig mange, er at behandlingerne udføres uden nogen former for kirurgisk indgreb. Dette betyder også der er færre bivirkninger. Sammenlignet med konventionel fedtfjernelse ved kirurgiske indgreb, er det en fordel at denne behandlingsmetode ikke kræver indtil flere dages hvile for at hele. Fedtfrysning tillader arbejde allerede dagen efter, uden yderligere konsekvenser.

Hvor er fedtfrysning opfundet?

Teknologien bag fedtfrysning er forholdsvis ny. Den blev opdaget af et hold forskere fra Harvard University, der i samarbejde med læger fra Massachusetts General Hospital forskede i fedme. Den blev opdaget i år 2005.

Teknologien og metoden blev i år 2010 godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, efter grundig afprøvning. I USA blev metoden hurtigt populær som et fortrukken alternativ til kirurgisk fedtsugning.

Hvordan virker fedtfrysning?

Kort sagt er det en ufarlig og kontrolleres nedkøling af et begrænset område af huden.

Forskning har vist at ved nedkøling af afgrænsede områder af huden, vil fedtcellerne være de eneste celler der påvirkes. Det omkring liggende væv forbliver intakt og tager ikke skade. Dette er med til at gøre at der næsten ingen bivirkninger er ved fedtfrysning.

Fedtfrysning passer godt til dem, der har et ønske om at få reduceret fedtdepoter på nogle specifikke områder af kroppen. Ved almindelig motionering/træning og kost, kan det være meget svært at styre hvorhenne på kroppen, der sker en forbrænding af fedtceller. Fedtfrysning kan afhjælpe genstridige fedtdepoter målrettet. Det kan fx være svært at komme af med en topmave, til trods for træning og kostregulering, her ville fedtfrysning være oplagt.

Virker det så?

Har det så nogen effekt? Ja, helt sikkert. En fedtfrysningsbehandling går ind og reducerer antallet af fedtceller i det behandlede område. Efter kun én behandling vil antallet af fedtceller i det behandlede område blive reduceret med 20-25%.

Sådan foregår behandlingen

Inden behandlingen påbegyndes kommer du til en konsultation. Til konsultationen vil du blive spurgt ind til hvilket område du ønsker behandlet. Området vil blive undersøgt og du vil skulle besvare en række spørgsmål om medicin, allergier og andet. Dette er for at sikre at en fedtfrysningsbehandling passer til lige netop dine behov.

Under konsultationen vil du i samarbejde med behandleren udarbejde et forløb. Dette sikre at du får du bedst mulige resultater. Forløbet afhænger fx af om der behov for mere end én behandling.

Alt afhængigt af hvilket område du skal have behandlet, kommer du enten til at ligge eller sidde ned i løbet af behandlingen. Du får dit eget private rum i den periode behandlingen foregår.

Under behandlingen bliver der påført et mundstykke, og ved hjælp af vakuum vil det suge huden i det område der behandles ind i mundstykket.

Nogle kan opleve et vidst ubehag, når mundstykket påsættes. Efter mundstykket er sat på, begynder nedkølingen, og du kan evt. lytte til medbragt musik, læse en bog eller arbejde på computeren.

Hvis det ønskes, bliver der taget før- og efterbilleder. Der bliver også foretaget en opmåling af det behandlede område for at sammenligne før og efter behandlingen.

Bivirkninger ved fedtfrysning

Der er er ganske få bivirkninger ved en fedtfrysningsbehandling og det er langt fra alle der vil opleve dem. Nogle kan opleve en ømhed, prikker eller følelsesløshed i det behandlede område i nogle dage efter. I få tilfælde kan de vare i nogle uger efter. Derefter vil de forsvinde helt.

Det anbefales at området, der er blevet behandlet dagligt, bliver masseret i de efterfølgende uger. Dette vil din behandler fortælle dig mere om.

For at få mest muligt ud af behandlingen, er det en god idé at drikke rigeligt med vand. Det anbefales også motionere og spise sundt for at undgå at opbygge nye fedtdepoter.

Hvilke områder kan behandles med fedtfrysning?

De fleste områder på kroppen kan i princippet behandles. Der er dog områder der er mere hensigtsmæssige at behandle end andre.

 • Mave
 • Flankerne / siderne
 • Lænd
 • Knæ
 • Lår inder /ydre
 • Bh-delle

Hvad er reglerne for fedtfrysning?

Der er regler for hvem det er tilladt at udføre fedtfrysning på. Der vil under konsultationen bl.a. blive spurgt ind til følgende punkter. Dette sikre at den behandling der udføres, ikke kan forårsage nogen former for skade.

 • Personer under 18 år
 • Overvægtige
 • Undervægtige
 • Gravide og ammende kvinder
 • Kulde-allergikere
 • Personer der får blodfortyndende medicin
 • Personer med fremmedlegemer i kroppen
 • Områder med eksem, sår eller betændelse

Vores maskine

Denne klinik anvender en CLATUU 360°. Den er udviklet af firmaet CLATUU. Den er special idet den har to mundstykker der kan anvendes til påsætningen. Dette gør at den kan anvendes mere målrettet. Derudover har den en gelpad, der øger komforten for kunden.

bysølvberg CLATUU

Behandlingen med CLATUU giver en fedtreduktion i fedtlagene under huden. Behandlingen anvender en kølemetode, der opnår en temperatur på ned til -9°C, samtidig anvendes en sugning således at køling og sugningen kombineres som en del af behandlingen. CLATUU har to håndstykker, der benytter en 360° kølingsteknologi. Dette holder temperaturen stabil under behandlingen og giver derved en kortere behandlingstid.

CLATUU

Behandlingen med CLATUU giver en fedtreduktion i fedtlagene under huden. Behandlingen anvender en kølemetode, der opnår en temperatur på ned til -9°C, samtidig anvendes en sugning således at køling og sugningen kombineres som en del af behandlingen. CLATUU har to håndstykker, der benytter en 360° kølingsteknologi. Dette holder temperaturen stabil under behandlingen og giver derved en kortere behandlingstid.

Behandlingen

Ved behandling med en ideel temperatur på -9° C sker der en fedtreduktion uden behov for kirurgisk indgreb. Behandlingen fungerer ved at området, hvor der behandles opsuges og bliver nedkølet. Fedtcellerne i området bliver nedbrudt uden skader på vævet omkring dem.

​Denne afkølende teknik behandler fedtceller målrettet. Fedtcellerne vil efter behandlingen blive nedbrudt og udskilt i en periode på 2-3 måneder. Nedbrudte celler bliver ikke repareret og udskillelsen sker naturlig med lymfesystemet.

CLATUU 360° er den bedste fedfrysningsmaskine på markedet i dag. Der er sket en signifikant udvikling af denne type maskine og CLATUU 360° anvender den nyeste teknologi inden for fedtfrysning.

CLATUU 360° fryseteknologi giver fedtreduktion, og kan fryse og fjerne uønskede fedtceller uden kirurgi og nedetid.

Behandlingen med CLATUU 360° er ikke en slankekur, det er en hjælp til at komme genstridige fedtdepoter til livs. Dette betyder at efter en behandling vil resultatet holdes, så længe vægten ikke forøges.

​De fedtceller, der bliver nedbrudt efter behandlingen er væk en gang for alle. Dette betyder at en person, der har fået en behandling af maven, og efterfølgende tager på i vægt, vil opleve en anderledes fedtfordeling. Hvis vægten øges, kan de bagvedliggende fedtceller stadig vokse.

HVORNÅR SKAL JEG FRAVÆLGE DENNE TYPE BEHANDLING:

 • Nedsat nyre- og leverfunktion
 • Hvis dit udrensningssystem ikke fungerer optimalt
 • Dårligt hjerte, (hvilket påvirker ødemer/væskeophobning i kroppen)
 • Personer med meget lidt fedt, eller meget løs hud
 • Gravide eller ammende kvinder
 • Overvægtige med et BMI over 30
 • Personer der tager blodfortyndende medicin
 • Personer med kuldeallergi
 • Personer med fremmedlegemer i kroppen, f.eks. brok net.

Se billeder: før og efter